Správný okamžik může být, když doslouží některý z vestavných spotřebičů, nebo nábytek nese viditelné stopy opotřebení. Oním momentem může být i doba, když děti vylétnou z hnízda a provoz v kuchyni je jiný než dřív.
Čím novou kuchyň oživit?
Na první pohled může vypadat patnáctiletá kuchyň podobně jako ta nová. Nová kuchyň se však bude lišit v mnoha podstatných detailech:
- nové odolné povrchy a materiály,
- moderní kování a ergonomické vnitřní vybavení,
- lepší funkční i dekorativní osvětlení,
- současné trendy a design,
- nové generace vyspělých spotřebičů, např. varné desky se spodním odtahem BORA, chytrá trouba X BO, nebo inovativní chladicí systémy.
Promyšlený design
„Původní kuchyň byla vyrobená v lesklém laku v kombinaci s dekorem, imitujícím dřevo. V novém návrhu jsme matné lakované plochy zkombinovali s přírodním dubem a odolnou keramickou pracovní deskou s motivem mramorování.“
Celá kuchyň je realizovaná v přírodních neutrálních tónech a jediný barevný akcent, který chytne oko je mramorový efekt, který zároveň neurazí, ale přináší drobný punc luxusu. Na první pohled zaujmou prosvětlené horní skříně s drážkovaným sklem. Pozadu není ani zářízení kuchyně. Moderní baterie a umístění zásuvek poukazují na to, že prostor pro přípravu lahodných pokrmů byl řešen do nejmenšího detailu.
Nenahraditelný pomocník
Standardem Le bon je varná deska Bora se spodním odtahem, která kromě pachů zachytí i veškerou mastnotu. Ta se zachycuje na tukovém filtru. Ten lze neomezeně často mýt v myčce. Vzduch v kuchyni je tak stále čistý a voňavý.
Le bon
Příběh značky se začal psát na významné výstavě sanitárního vybavení Cersaie v Bologni v roce 1991, kterou při svých studiích v Itálii navštívil zakladatel Le bon René Novák. Tento svět na něj silně dýchl a inspiroval jej natolik, že o pár let později založil vlastní značku s cílem navrhovat a vyrábět koupelnový nábytek. Výrobky Le bon si našly svou klientelu velmi rychle. To firmě umožnilo dále investovat do vývoje a vlastní výroby.