Portugalský výrobce značky Casafina vyrábí již od roku 1981 širokou škálu trendových i klasických kolekcí, které obstály ve zkoušce časem. Kameninové ručně vyráběné kolekce doplňuje foukané sklo, přírodní korek a ručně malovaná terakota. Všechny výrobky jsou navrženy tak, aby se staly součástí okamžiků, na kterých nám záleží…
KRÁSNÁ, MATNÁ, ODOLNÁ
Kameninová kolekce Pacifika se svým matným povrchem představuje alternativu k tradičnímu lesklému vzhledu běžně používaných stolních jídelních souprav.
Nabízí se v šesti barvách, pro naše focení jsme vybrali odstín šedé, artyčoku a papriček Cayenne. Pacifika představuje krásný výběr jednotlivých kousků v nadčasovém designu. Všechny výrobky jsou ručně zpracovány, což jim dodává jedinečný charakter. Drobné variace v barevnosti nebo malé nedokonalosti jsou u nádobí považovány za známku autentičnosti.
Kameninové kolekce portugalské značky Casafina jsou vypalovány při vysoké teplotě (1 180 °Celsia) a jsou odolné vůči mechanickému a teplotnímu poškození. Veškeré nádobí lze bezpečně používat v mikrovlnné troubě, ledničce a mrazničce, nehodí se pro použití nad přímým plamenem.
ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA S KARAMELOVÝM PŘELIVEM
Čokoláda a karamel jsou tak neodolatelné spojení, že k němu není co dodat. Snad jen že v téhle rozplývající se bábovce je ještě lehký kořeněný nádech skořice. Tu můžete přidat i do karamelového přelivu. A pro úplnou dokonalost dejte ke každému kousku lžíci husté zakysané smetany nebo šlehačky.
DÝŇOVO-BRAMBOROVÉ PLACKY S PEČENÝM KOLENEM
Při přípravě této lahůdky je trouba vytížená na 100 %. Line se z ní vůně k zbláznění. A když pak oddělujete vlákna rozpadajícího se masa a vrstvíte je na horké placky, mohou se zase zbláznit všichni kolem vás. Kajenský pepř jsou sušené jemně mleté pálivé papričky Cayenne, svou chutí pepř předčí v mnoha směrech.
TERINKA PEČENÁ V MÁSLOVÉ DÝNI
Z porce pečené nadívané dýně si sloupněte upečenou slupku, ta jediná na této lahůdce není dobrá. Pokud tohle jídlo nesníte teplé, můžete plátky masa skryté v dýni podávat klidně studené.
KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ARTYČOKŮ
Dostat se k měkkému srdíčku středomořského bodláku artyčoku je trošku piplačka. Ale když to zvládnete, můžete pak okusit, jak nepopsatelná je jeho chuť. Někomu chutná hořkosladce, jinému jako kukuřice, my v něm milujeme lehký houbový nádech.