← Zpět na 8. řada Bydlet jako
Designérka Markéta Daňková v nadčasovém bytě

Bydlet jako v budoucnosti: Chytrá zařízení v kombinaci s dubovým nadčasovým nábytkem a udržitelnými materiály

Aktivní sportovec Lukáš hledal pro svou budoucí rodinu bydlení na dosah centra i přírody. Ocenil blízkost cyklostezky, sportovních hřišť i nabíječky na elektromobil. Se zařízením útulného bytu mu pomohla Markéta Daňková.

DŘÍVE Obývací pokoj s okny na východ a na jih měl pro kuchyň připravený výklenek bez okna, ale s již rozvedenou rekuperací. Dvoje dveře vedou do chodby a do ložnice, podél stěn tedy moc místa na nábytek není.

Půdorys- původní stav Půdorys- původní stav
Půdorys- původní stav
VIZUALIZACE: MARTINA LESSNEROVÁ

NYNÍ Zadní část kuchyňského výklenku je využitá na vysokou skříň, pracovní plocha je tak blízko k oknu. Zařízení pokoje tvoří velká pohovka, jídelní stůl a komoda na míru nice.

Půdorys- současný stav Půdorys- současný stav
Půdorys- současný stav
VIZUALIZACE: MARTINA LESSNEROVÁ

Televizní proměna v novém developerském projektu inspirovala designérku Markétu k novým postupům. Modřanský cukrovar je totiž modro-zelenou obytnou čtvrtí, kde se ke splachování bude využívat recyklovaná voda a energii budou šetřit solární panely. Obyvatelé sídliště budou mít kromě společných vnitrobloků k dispozici také střešní zahrady a altány. Interiér bytu by tedy měl navazovat na všudypřítomnou snahu o trvalou udržitelnost a kvalitní materiály. „Líbilo se mi, že v základní výbavě bytu už byly dřevěné parkety a minimalistické bezobložkové dveře, jako bych je navrhla já,“ vzpomíná Markéta na první setkání s prostorem k realizaci. „S majitelem Lukášem jsme se shodli, že nebudeme stěhovat do bytu nic provizorního, ale zařídíme ho napoprvé a navždy. Proto jsem volila odolné materiály, vizuálně nadčasové, ale hlavně přírodní nebo recyklovatelné. Nejzajímavější je Valchromat, což je dřevovláknitá deska probarvená přírodními pigmenty. Použila jsem ji na desku stolu a komodu. Díky tomu, že jde o modifikovaný materiál, je pevná, nekroutí se, nepraská a umožní opracování jako masivní dřevo. Je možné do ní vyřezávat, brousit ji, opakovaně lakovat nebo opracovat hrany na spoje nakoso. Základ kuchyně tvoří pracovní deska a skříňky pod ní, jde o nejvíce namáhané místo. Sem jsem vybrala kompaktní laminát se zvýšenou odolností proti mechanickému poškození a teplotám. Stejný materiál je nalisovaný na recyklovanou dřevotřískovou desku. Také lakovaný kov je prakticky nezničitelný! Dala jsem si záležet na výběru jídelních židlí, které jsou sice z masivního dubu, přitom ale velmi lehké a snadno se s nimi manipuluje,“ popisuje Markéta.

„Chtěla jsem ukázat, že i dubový masiv může působit moderně, je nadčasový a hodí se sem stejně dobře jako chytré spotřebiče a žaluzie nebo osvětlení, které se dají ovládat přes mobilní telefon,“ doplňuje designérka. Lukášovi jsme pak do garáže nainstalovali ještě domácí elektronabíječku, která se dá ovládat telefonem přes wi-fi a také ji lze nastavit tak, aby dobíjela v nejvýhodnějším nízkém tarifu, takže ušetří spoustu peněz.

TIP Projděte se celým prostorem, prohlédněte si detaily a užijte si pocit, že vám opravdu nic neuniklo jediným kliknutím zde!

DŘÍVE Obývací pokoj s kuchyňským koutem měl ve standardní výbavě dřevěná okna, dveře a podlahu, kterou bylo třeba při zařizování chránit.

Původní prostory obývacího pokoje Původní prostory obývacího pokoje
Původní prostory obývacího pokoje
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

POHLED OD LOŽNICE V prostoru je několik variant osvětlení od celoplošné zářivky přes nasvícení jídelního stolu v kuchyňském koutu po dekorativní lustr, který poskytuje romantické uklidňující světlo.

Nový obývací pokoj s kuchyní- zařízený nadčasově, tedy napoprvé a navždy. Nový obývací pokoj s kuchyní- zařízený nadčasově, tedy napoprvé a navždy.
Nový obývací pokoj s kuchyní- zařízený nadčasově, tedy napoprvé a navždy.
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

NYNÍ Dominantou obývací části se stala prostorná pohovka vytvořená na míru, se sedáky plněnými husím peřím, aby se na ní i dobře spalo. Na stěnu ke stolu Markéta navrhla akvarelovou tapetu.

POHLED Z POKOJE Vestavěná skříň ukrývá mrazák i lednici a za horním soklem je vedená rekuperace. Pracovní deska a čelní dvířka nízkých skříní jsou vyrobené z recyklovaného materiálu.

Materiál Valchromat aplikovaný na lince vkusně komunikuje s tapetou Materiál Valchromat aplikovaný na lince vkusně komunikuje s tapetou
Materiál Valchromat aplikovaný na lince vkusně komunikuje s tapetou
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

MONTÁŽNÍ PRÁCE Na pracovním záběru z lepení tapety je dobře vidět rozvržení vysoké skříně. Do pracovní desky vyrobené z kompaktního laminátu jsou již vyříznuté otvory pro sporák a dřez.

Stavební práce a usazování kuchyňské desky Stavební práce a usazování kuchyňské desky
Stavební práce a usazování kuchyňské desky

CO NÁS ČEKÁ V BYDLENÍ? Odborník Skansky na udržitelné bydlení Lukáš Maděra nás ujistil, že budoucnost bude opravdu o úsporách: „Vytápění a spotřeba energie totiž stojí za celou polovinou uhlíkové stopy bytového domu během jeho životního cyklu a to je potřeba změnit. Proto například v našem rezidenčním projektu v pražských Modřanech je bytový dům o 44 % úspornější, než je stanoveno legislativou.“

Odborník Skansky Lukáš Maděra nás ujistil o zelené budoucnosti Odborník Skansky Lukáš Maděra nás ujistil o zelené budoucnosti
Odborník Skansky Lukáš Maděra nás ujistil o zelené budoucnosti
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

POHLED OD POHOVKY K pracovní desce Markéta navrhla ještě kovový přídavný stolek, který může sloužit jako barový pult, ale dá se snadno přesunout jinam.

Nadčasovost najdeme i u klasických materiálů, které mají schopnost stárnout s grácií Nadčasovost najdeme i u klasických materiálů, které mají schopnost stárnout s grácií
Nadčasovost najdeme i u klasických materiálů, které mají schopnost stárnout s grácií
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

DŘÍVE Velké okno s prosklenými dveřmi tvoří část stěny a poskytují výhled na terasu a dál do vnitro­bloku. Výklenek vybízel k umístění komody či televize.

Původní stav- výhled směrem do vnitrobloku Původní stav- výhled směrem do vnitrobloku
Původní stav- výhled směrem do vnitrobloku
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

NYNÍ Hlavním zařizovacím prvkem pokoje je modulová pohovka čalouněná husím peřím a s potahem z odolného taupe. Ve výklenku je zavěšená kovová police na květiny a komoda.

POHLED Z KUCHYNĚ Pohovka tvoří velký ostrov uprostřed pokoje, aby zůstala přístupná všechna okna.

Současný stav- pohled na obývací pokoj Současný stav- pohled na obývací pokoj
Současný stav- pohled na obývací pokoj
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

OBÝVACÍ POKOJ Dubové židle z masivu jsou velmi pohodlné a překvapivě lehké. Stůl lze kdykoliv přesunout do prostoru a usadit kolem něj i větší společnost. Další stolky stojí u pohovky a ještě jeden navazuje na kuchyň.

Pohled na přeměněný obývací pokoj Pohled na přeměněný obývací pokoj
Pohled na přeměněný obývací pokoj
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

CO MÁME VĚDĚT, POKUD CHCEME ČERPAT DOTACE? Odbornice z ČSOB Stavební spořitelny Kateřina Voldřichová připomíná, že je dobré chodit už na první schůzku do banky připravený: „Klient by měl orientačně vědět, co chce rekonstruovat, a znát základní informace o svém rodinném domě, jako je rok výstavby, orientační rozloha v m2, počet podlaží a oken, typ střechy, počet osob, které v domě bydlí, i jaký je v domě zdroj tepla. Důležitým aspektem je informace, zda v domě plánuje mít trvalé bydliště, a také počet nezletilých dětí v domácnosti.“

Jaké skutečnosti vědět před první návštěvou spořitelny? Jaké skutečnosti vědět před první návštěvou spořitelny?
Jaké skutečnosti vědět před první návštěvou spořitelny?
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

PRO ČISTÉ MĚSTO Partnerem tohoto dílu byla společnost Kia, takže si majitel bytu Lukáš mohl vyzkoušet nejnovější model elektroauta EV6.

Model auta KIA EV6 Model auta KIA EV6
Model auta KIA EV6
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

3 body k úspěchu

1. NÁBYTEK NA MÍRU

Kuchyň, pohovka i komoda ve výklenku jsou vyrobené přímo pro tento prostor.

2. KLIDNÉ BARVY

Pro relaxační pocit v místnosti určené k odpočinku jsou ideální neutrální tóny.

3. ÚSPORNOST

Kvalitní materiály vydrží po dlouhá léta a do bytu nebude třeba dále investovat

SHRNUTÍ PROMĚNY

Prostor

Byt ve třetím nadzemním podlaží nového bytového domu má velká okna, takže je příjemně světlý. Součástí obýváku o rozměrech zhruba 30 m2 je kuchyňský kout a vede odtud vstup na balkon. Ve standardní výbavě již byla dřevěná plovoucí podlaha a kvalitní vysoká okna i dveře.

Problém

Majitel si představoval vzdušně zařízený prostor, v němž nebude nic podstatného chybět. Přál si, aby zařízení bylo nadčasové a pokud možno ekologické a trvale udržitelné, aby vydrželo po mnoho let a nebylo třeba je měnit.

Řešení

Markéta při vybavování bytu volila kvalitní dřevo a recyklovaný kompozit, který je velmi trvanlivý. Centrální pohovku, jež může sloužit i jako pohodlné lůžko, navrhla Markéta na míru. Většina ukládání je vyřešená vysokou skříní v kuchyňském koutu a objemnými skříňkami kuchyňské linky. K pracovní desce je přistavěný ještě vysoký stolek, který plochu zvětšuje.

MAJITEL LUKÁŠ Je spokojený, že tady zůstalo spousta volného místa. „Dokonce si myslím, že designérka splnila i mou představu o nadčasovém zařízení, které se nebude muset měnit třeba ani v příští generaci.“

Majitel nadčasového bytu v moderní čtvrti Modřanský cukrovar. Majitel nadčasového bytu v moderní čtvrti Modřanský cukrovar.
Majitel nadčasového bytu v moderní čtvrti Modřanský cukrovar.
FOTO: VÁCLAV VALNÝ

DESIGNÉRKA MARKÉTA DAŇKOVÁ Některé materiály jsou z udržitelných zdrojů, na bázi přírodních, recyklovaných prvků a mají delší životnost než ty běžně používané.“

Nákupní seznam

○ Pohovka vrchní potah šedá látka taupe, směs polyester
a bavlna s teflonovým zátěrem a vyšší odolností, 50 582 Kč

○ Kuchyň na míru, materiál Taun.eu, výroba emka.cz, cena bez montáže 226 330 Kč,   spotřebiče: varná deska, trouba, odsavač, myčka, lednice, JN Interiér, jninterier.cz, 41 307 Kč 

○ Kovový nábytek police, stolek, Kovovýroba Timoteus Chán, 56 630 Kč

○ LED stropní světla v kuchyni a jídelně, závěsný lustr s modrými koulemi, vše profilighting.cz, 98 817  Kč

○ Jídelní židle Ada, dubové, teakpeak.cz, 3 041 Kč/ks

○ Nízký stolek Tulou, Hay, Ø 75 × 35 cm, 9 390 Kč, odkládací stolek Tung JA3, 12 000  Kč, barová stolička Hay Hee Bar Stool, 6 780 Kč, tác a váza, 3 285 Kč, vše designville.cz

○ Koberec na míru, diamonddesign.eu, 18 900 Kč

○ Tapeta autorský návrh Markéta Daňková, 17 982 Kč

○ Záclony lehký voál s podílem recyklovaných PET lahví, sellafurniture.com, 31 698 Kč

○ Stěrka 1 000 Kč, montáž a řemeslné práce 115 824 Kč

NÁKUPNÍ KOŠÍK

○ kuchyň a spotřebiče 267 637 Kč

○ nábytek a doplňky 157 611 Kč

○ osvětlení 98 817 Kč

○ textil 50 598 Kč

○ tapeta 17 982 Kč

○ montáž a řemeslné práce 115 824 Kč

Celkem 708 469 Kč

Kontakty, které by se vám mohly hodit

Nové bydlení, skanska.cz
Financování, csobstavebni.cz
Elektrovůz, kia.cz

Celý díl můžete vidět v iVysílání České televize.

Rubriky:

Další z rubriky

„Barevně jsem navazovala na odstíny, které už majitelé mají v bytě. Skříňka v koupelně tedy dostala stejný odstín dřeva, jaký je všude na dveřích a na nábytku v pokojích,“ říká o proměně designérka markéta Daňková.
Číst článek
17. 05. 2024
Pavlína Blahotová
Doba čtení 7 min

Jak bydlet minimalisticky podle Le Corbusiera

Jeden z nejvýraznějších architektů 20. století Le Corbusier tvrdil, že k životu potřebujeme minimum, a sám si postavil domeček bez koupelny, jen se sprchou venku. Designérka Markéta Daňková se naštěstí držela pouze jeho důrazu na funkčnost prostoru a barev.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
EK KLM interiār
Číst článek
15. 05. 2024
Propagace značky
Doba čtení 2 min

Nové byty u metra Kolbenova - vysoký standard a nízké poplatky za energie

Hned u metra Kolbenova přichází do nabídky nové byty, vysoký standard vybavení doplní nízké poplatky za energie

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlení
Bydlet jako... japandi, designér Petr Šlejmar
Číst článek
09. 05. 2024
Pavlína Blahotová
Doba čtení 10 min

Bydlet jako japandi: nová koupelna kombinuje japonský minimalismus se skandinávským smyslem pro estetiku

Když se designér Petr Šlejmar dozvěděl, že Jindřicha baví vikingská mytologie a jeho žena obdivuje japonský minimalismus, bylo hned jasné, kde se to potkává – ve stylu japandi!

Interiér & architektura Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Obývací část s jídlením koutem
Číst článek
26. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako na houbách: jak zařídit byt s nejmenší uhlíkovou stopou? Dívejte se po okolí!

Pro Agne je ekologie důležitá, proto ji nadchla myšlenka designérky Markéty Daňkové použít nábytek z odpadního dřeva a mycelia. Nové technologie by v budoucnu mohly nahradit některé obtížně recyklovatelné materiály, jako jsou třeba plasty.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
DSC09568 kopie
Číst článek
12. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako na plátně: developerské projekty chrlí malé byty podle jednoho mustru, po spolupráci s interiérovým designérem však můžete mít opravdu osobitý domov.

Majitelkou tohoto bytu je mladá manažerka Kateřina, která si jako místo pro svůj nový domov vyhlédla sídliště na pražském Barrandově. Zařídit prázdný byt jí pomohl designér Tomáš Havránek.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Ložnice s komodou
Číst článek
11. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako v bruselském stylu: originální retro stolek může určit charakter celé místnosti.

Kvalitní, ničím nerušený spánek není samozřejmostí. Své o tom ví Jana, která má konečně vlastní ložnici, do níž manžel smí jen na návštěvy. Rozhodně ale nejde pouze o útulný dámský budoár. Místnost musí splnit několik důležitých funkcí.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Ostrůvek v kuchyni
Číst článek
05. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 12 min

Bydlet jako za starými dveřmi: staré dveře nevyhazujte, ani když budujete interiér s luxusními designovými prvky. Nesou s sebou paměť bytu.

Renata zdědila po strejdovi byt ve staré pražské vile, ale stěhovat se do něj nechce. Bydlí a pracuje mimo hlavní město, ale ráda by si byt nechala. Designérka Markéta Daňková jí tedy navrhla nadčasové víkendové zázemí.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Obývací pokoj s kuchyní
Číst článek
22. 03. 2024
Redakce
Doba čtení 9 min

Bydlet jako v rezidenci: v malém prostoru se osvědčil vestavěný nábytek.

Byt v novostavbě, odkud je dobré spojení do centra Prahy, s dostupnými službami v okolí, s vlastní předzahrádkou a navíc s velkou zahradou určenou všem obyvatelům je vysněným bydlením mnoha lidí. Jak jej ale zařídit, aby se v něm žilo pohodlně?

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Závěsné křeslo
Číst článek
15. 03. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako tři sestry: jak rozdělit dva pokoje mezi tři dívky? Řešením je rozdělení funkcí.

Zařídit společný pokoj pro tři děvčata není legrace. Musíte plánovat, počítat, měřit...

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
DSC07894 kopie
Číst článek
09. 03. 2024
Redakce
Doba čtení 9 min

Bydlet jako na letním bytě: ukliďte, vyházejte staré krámy a vymalujte, často se stane zázrak, vzkazuje designér.

Obývací pokoj na chatě u Sázavy byl zařízený vším, co se postupem mnohla let v rodině odložilo a odvezlo na chatu, kde e to ještě může hodit.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ČASOPISU

NPB1024 cover Předplatné časopisu ↗
Demeczech.com
Krystal bistro

Nejnovější články

„Barevně jsem navazovala na odstíny, které už majitelé mají v bytě. Skříňka v koupelně tedy dostala stejný odstín dřeva, jaký je všude na dveřích a na nábytku v pokojích,“ říká o proměně designérka markéta Daňková.
Číst článek
17. 05. 2024
Pavlína Blahotová
Doba čtení 7 min

Jak bydlet minimalisticky podle Le Corbusiera

Jeden z nejvýraznějších architektů 20. století Le Corbusier tvrdil, že k životu potřebujeme minimum, a sám si postavil domeček bez koupelny, jen se sprchou venku. Designérka Markéta Daňková se naštěstí držela pouze jeho důrazu na funkčnost prostoru a barev.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
EK KLM interiār
Číst článek
15. 05. 2024
Propagace značky
Doba čtení 2 min

Nové byty u metra Kolbenova - vysoký standard a nízké poplatky za energie

Hned u metra Kolbenova přichází do nabídky nové byty, vysoký standard vybavení doplní nízké poplatky za energie

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlení
Bydlet jako... japandi, designér Petr Šlejmar
Číst článek
09. 05. 2024
Pavlína Blahotová
Doba čtení 10 min

Bydlet jako japandi: nová koupelna kombinuje japonský minimalismus se skandinávským smyslem pro estetiku

Když se designér Petr Šlejmar dozvěděl, že Jindřicha baví vikingská mytologie a jeho žena obdivuje japonský minimalismus, bylo hned jasné, kde se to potkává – ve stylu japandi!

Interiér & architektura Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Obývací část s jídlením koutem
Číst článek
26. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako na houbách: jak zařídit byt s nejmenší uhlíkovou stopou? Dívejte se po okolí!

Pro Agne je ekologie důležitá, proto ji nadchla myšlenka designérky Markéty Daňkové použít nábytek z odpadního dřeva a mycelia. Nové technologie by v budoucnu mohly nahradit některé obtížně recyklovatelné materiály, jako jsou třeba plasty.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
DSC09568 kopie
Číst článek
12. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako na plátně: developerské projekty chrlí malé byty podle jednoho mustru, po spolupráci s interiérovým designérem však můžete mít opravdu osobitý domov.

Majitelkou tohoto bytu je mladá manažerka Kateřina, která si jako místo pro svůj nový domov vyhlédla sídliště na pražském Barrandově. Zařídit prázdný byt jí pomohl designér Tomáš Havránek.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Ložnice s komodou
Číst článek
11. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako v bruselském stylu: originální retro stolek může určit charakter celé místnosti.

Kvalitní, ničím nerušený spánek není samozřejmostí. Své o tom ví Jana, která má konečně vlastní ložnici, do níž manžel smí jen na návštěvy. Rozhodně ale nejde pouze o útulný dámský budoár. Místnost musí splnit několik důležitých funkcí.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Ostrůvek v kuchyni
Číst článek
05. 04. 2024
Redakce
Doba čtení 12 min

Bydlet jako za starými dveřmi: staré dveře nevyhazujte, ani když budujete interiér s luxusními designovými prvky. Nesou s sebou paměť bytu.

Renata zdědila po strejdovi byt ve staré pražské vile, ale stěhovat se do něj nechce. Bydlí a pracuje mimo hlavní město, ale ráda by si byt nechala. Designérka Markéta Daňková jí tedy navrhla nadčasové víkendové zázemí.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Obývací pokoj s kuchyní
Číst článek
22. 03. 2024
Redakce
Doba čtení 9 min

Bydlet jako v rezidenci: v malém prostoru se osvědčil vestavěný nábytek.

Byt v novostavbě, odkud je dobré spojení do centra Prahy, s dostupnými službami v okolí, s vlastní předzahrádkou a navíc s velkou zahradou určenou všem obyvatelům je vysněným bydlením mnoha lidí. Jak jej ale zařídit, aby se v něm žilo pohodlně?

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
Závěsné křeslo
Číst článek
15. 03. 2024
Redakce
Doba čtení 8 min

Bydlet jako tři sestry: jak rozdělit dva pokoje mezi tři dívky? Řešením je rozdělení funkcí.

Zařídit společný pokoj pro tři děvčata není legrace. Musíte plánovat, počítat, měřit...

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako
DSC07894 kopie
Číst článek
09. 03. 2024
Redakce
Doba čtení 9 min

Bydlet jako na letním bytě: ukliďte, vyházejte staré krámy a vymalujte, často se stane zázrak, vzkazuje designér.

Obývací pokoj na chatě u Sázavy byl zařízený vším, co se postupem mnohla let v rodině odložilo a odvezlo na chatu, kde e to ještě může hodit.

Obsah časopisu NPB Interiéry Bydlet jako 8. řada Bydlet jako